Wiener Städtische Zavarovalnica, podružnica v Ljubljani
Na vrh

Informacije o varstvu podatkov

Obvestilo o varstvu podatkov

Obvetilo o varstu podatkov v formatu PDF

 

Informacije o varstvu podatkov

Varstvu podatkov pri Wiener Städtische pripisujemo zelo velik pomen in vaše osebne podatke obravnavamo popolnoma zaupno.

Varnost podatkov na spletu

Svetovni splet je javno dostopen sistem. Vsakič, ko se osebni podatki prostovoljno navedejo z uporabo spleta, se to zgodi na lastno tveganje. Vaši podatki se lahko po poti izgubijo ali prispejo v roke nepooblaščenim osebam. V takšnih primerih Wiener Städtische ne prevzame odgovornosti.

Ribarjenje podatkov (phishing)

Pri ribarjenju s podatki poskušajo nepooblaščene osebe s ponarejenimi e-naslovi in spletnimi stranmi pridobiti vaše zaupne podatke, npr. gesla ali druge občutljive podatke. Prosimo, upoštevajte, da vam nikoli ne bomo poslali e-pošte ali SMS, s katerimi vas bi z navedbo napačnih dejstev (npr. potek zavarovalnega kritja) pozvali, da nam posredujete strogo zaupne podatke, kot so npr. vaši bančni podatki, številka vaše kreditne kartice ali vaše geslo. Dodatne informacije o elektronskih sporočilih z namenom ribarjenja podatkov in kako se lahko pred njimi zavarujete, najdete na https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd/public/content/172/Seite.1720500.html

Spletne povezave

Preko povezav, objavljenih na spletni strani Wiener Städtische, lahko prispete na druge spletne strani, ki jih ne upravlja Wiener Städtische. Takšne spletne strani vsebujejo informacije, ki izvirajo od neodvisnih tretjih oseb in ki so lahko koristne in zanimive za obiskovalce te spletne strani. Opozarjamo vas, da je za vsebino in oblikovanje posamezne spletne strani odgovoren izključno vsakokratni ponudnik. Wiener Städtische ne prevzame nikakršne odgovornosti za takšne ponudnike in informacije, ki jih objavljajo.

Uporaba Google Maps

Ta spletna stran uporablja Google Maps za prikaz zemljevidov.

Aplikacijo Google Maps upravlja:

Google Inc.
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View
CA 94043 ZDA

Z uporabo te spletne strani soglašate, da Google, eden njegovih zastopnikov ali tretji ponudniki evidentirajo, obdelujejo in uporabljajo samodejno pridobljene podatke, ki jih vnesete.

Pogoje za uporabo Google Maps najdete na Pogoji za uporabo Google Maps.

Podrobne informacije o centru za varstvo podatkov google.de: Preglednost in možnosti izbire ter Določbe o varstvu podatkov.

Uporaba Google Analytics *

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletne analize podjetja Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije, ki jih piškotki ustvarijo o vaši uporabi te spletne strani, se praviloma prenesejo na strežnik podjetja Google v ZDA in tam shranijo. Če vklopite anonimizacijo IP na tej spletni strani, Google vaš IP-naslov v državah članicah Evropske unije ali v drugih državah pogodbenicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru predhodno skrajša. Le v izjemnih primerih se na strežnik podjetja Google v ZDA prenese celoten IP-naslov in se tam skrajša. Po pooblastilu upravljavca te spletne strani, podjetja Wiener Städtische, bo Google te informacije uporabljal za analizo vaše uporabe spletne strani, pripravo poročil o aktivnostih na spletni strani in za druge storitve, ki jih v zvezi z uporabo interneta izvaja za upravljavca spletne strani. IP-naslov, ki ga vaš brskalnik pošlje v okviru storitve Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme vašega brskalnika; opozarjamo pa vas, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Poleg tega lahko preprečite, da Google evidentira in obdeluje podatke, ki jih je ustvaril piškotek in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), tako da naložite in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en).

Opozarjamo vas, da je bil na tej spletni strani Google Analytics razširjen s kodo »anonymizeIp«, s čimer je zagotovljeno anonimizirano evidentiranje IP-naslovov (t. i. IP-masking).

(*Vir: www.datenschutzbeauftragter-info.de)

Google Analytics uporabljamo tudi za analiziranje podatkov iz storitve AdWords in iz piškotka dvojnega obiska. Če tega ne želite, lahko to funkcijo izklopite s pomočjo nastavitev za oglase (https://adssettings.google.com).

Ponovno trženje Google

Ta spletna stran uporablja tehnologijo ponovnega trženja podjetja Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«). S to tehnologijo se uporabnikom, ki so že obiskali naše spletne strani in spletne storitve ter se zanimajo za našo ponudbo, v omrežju partnerjev Google načrtno ponovno prikazujejo ustrezni oglasi. Prikazovanje oglasov omogočajo piškotki, majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na računalnik uporabnikov. S pomočjo besedilnih datotek se lahko analizira vedenje uporabnikov ob obisku spletne strani, kar se nato uporabi za načrtna priporočila izdelkov in oglaševanje na podlagi interesov.

Če ne želite prejemati oglasov na podlagi interesov, lahko preprečite, da Google uporablja piškotke v ta namen, tako da to funkcijo na strani https://www.google.de/settings/ads izklopite. Uporabniki pa lahko uporabo piškotkov s strani tretjih ponudnikov izklopijo tudi z obiskom strani za onemogočanje, ki jo ponuja organizacija Network Advertising Initiative.

Privolitev za prenos in uporabo podatkov podjetju Google

Z uporabo naše ponudbe soglašate, da lahko Google na opisan način in v zgoraj navedene namene obdeluje podatke, pridobljene o vas. Opozarjamo vas, da ima Google lastne smernice za varstvo podatkov, ki niso odvisne od naših. Za te smernice in postopke ne prevzamemo odgovornosti ali jamstva. Pred uporabo naše spletne strani se pozanimajte o določbah za varstvo podatkov, ki veljajo za Google.

Zadevne določbe za varstvo podatkov podjetja Google Inc. najdete na: https://policies.google.com/privacy?hl=sl&gl=sl

Poleg tega vam omogočamo nastavitve za uporabo piškotkov in personaliziranih oglasov.

Družbeni vtičniki

Na nekaterih mestih naše spletne strani lahko vsebine delite prek Facebooka. Podatke o posameznem uporabniku tem omrežjem s tehniko, ki jo uporabljamo, posredujemo šele, če uporabnik to sproži s pritiskom na ustrezen gumb. Uporabnik z ustreznim dejanjem soglaša s prenosom podatkov.

 

Uporaba JavaScript

Programi JavaScript so enostavni programi, ki se naložijo s strežnika in se izvajajo v brskalniku ter nam omogočajo, da olajšamo upravljanje naše strani. JavaScript npr. uporabljamo za izboljšanje možnosti vizualnega prikaza našega spletnega nastopa, za navigacijo med posameznimi stranmi in da vam poenostavimo upravljanje naših obrazcev, s katerimi lahko vzpostavite stik z nami.

Uporabo JavaScripta lahko preprečite v nastavitvah vašega brskalnika. V tem primeru vam bo naša spletna ponudba na voljo le še v močno omejeni obliki.

Drugih aktivnih vsebin (Java-Applets in ActiveX-Controls) na naših spletnih straneh ne uporabljamo.

 

Varnost informacijske tehnologije

Ukrepi za zaščito dostopa

Naši sistemi za obdelavo podatkov so s sistemi požarnega zidu zaščiteni pred zunanjim svetom. Postopki za prijavo in sistemi pravic skrbijo, da so interne aplikacije dostopne samo upravičenim osebam.

Wiener Städtische za prenos podatkov, ki nam jih želite zaupati s pomočjo kontaktnih obrazcev na tej strani, uporablja moderne tehnologije šifriranja. Pri prometu podatkov Wiener Städtische trenutno uporablja šifriranje SSL (Secure Socket Layer). Raven varnosti informacijskih sistemov tekoče nadzorujemo.

Kontakt

V primeru vprašanj smo vam z veseljem na voljo na telefonski številki (01) 300 17 00.