Wiener Städtische Zavarovalnica, podružnica v Ljubljani
Na vrh

Zavarovanje poklicne odgovornosti odvetnikov

Razvoj sodobne družbe se odraža tudi v vedno bolj konkurenčnem okolju za dejavnost odvetnikov in odvetniških družb. Odvetniki se zavedajo, da jim potencialno grozijo visoki odškodninski zahtevki njihovih strank iz naslova poklicne odgovornosti.

V primeru pravde, naj bo zaradi dejanske ali domnevne napake odvetnika, je ta izpostavljen visokim stroškom obrambe, poravnave ali celo dosojene odškodnine. Ti zneski lahko presežejo tudi šest mestne vrednosti.

Odvetnik potrebuje zanesljivega zavarovalnega partnerja z izkušnjami, ki bo z njim z roko v roki zagotavljal ustrezno zavarovanje poklicne odgovornosti in obvladovanje tveganj. Prav to ponuja Zavarovanje poklicne odgovornosti zavarovalnice WIENER STÄDTISCHE.

Zavarujemo tako samostojne odvetnike, majhne odvetniške družbe kot tudi velike in prestižne mednarodne odvetniške družbe. Naše stranke cenijo vrednost zanesljivega zavarovalnega
partnerja, ki razume njihovo dejavnost.

ZNAČILNOSTI PRODUKTA

  • Polica na osnovi odškodninskega zahtevka “Claims made” v skladu z mednarodno prakso največjih specializiranih zavarovalnic
  • kritje je podano za kršitve 1 leto pred sklenitvijo zavarovalne police, možnost podaljšanja roka do 3 let pred sklenitvijo police
  • možnost povečanja zavarovalne vsote do 1.500.000 EUR
  • možnost povečanja kritja letnega agregata škod do 3.000.000 EUR
  • možnost vključitev stroškov obrambe v kazenskih in disciplinskih postopkih
  • možnost izplačila akontacije za plačilo pravnega zastopnika ali zagovornika
  • možnost vključitve izbire lastnega pravnega zastopnika ali zagovornika
  • možnost vključitve podaljšanega roka prijave

 

Več
ZAKAJ ZAVAROVANJE POKLICNE ODGOVORNOSTI ODVETNIKOV PRI WIENER STÄDTISCHE
Finančno moč in stabilnost zavarovalnice WIENER STÄDTISCHE in skupine VIENNA INSURANCE GROUP ter s tem povezano sposobnost izplačevanja odškodnin, potrjuje tudi naša izvrstna bonitetna ocena A+, ki nam jo podeljuje priznana bonitetna hiša Standard & Poor’s.

Zastopniki in posredniki pogosto posegajo po naših storitvah prav zaradi našega ugleda na trgih Srednje in Vzhodne Evrope, kjer se uvrščamo med vodilne zavarovalne skupine.

Naše poslanstvo je s kakovostnimi in inovativnimi zavarovalnimi produkti zagotoviti strankam finančno varnost in stabilnost ter jih zaščititi pred nevarnostmi, ki so jim izpostavljeni, in lahko ogrozijo njihovo premoženje.

Pri reševanju vsake posamezne škode si prizadevamo stranko obravnavati tako, kot bi sami želeli biti obravnavani, če bi se škoda dogodila nam samim – s sočutjem, ažurno, profesionalno in pošteno. Trudimo se za odprt dialog in prijazno razreševanje nesporazumov, kjer koli je to mogoče.

Zavezani smo partnerskemu sodelovanju s svojimi strankami, naj bo to energična obramba pred neutemeljenimi zahtevki, kot tudi ažurna in ustrezna poravnava, kadar je potrebna.
Za podrobnejše informacije se obrnite na svojega svetovalca zavarovalnice Wiener Städtische ali pokličite
našo brezplačno telefonsko številko, namenjeno vsem vprašanjem o zavarovanjih.

V kolikor želite, da vam pošljemo informativno ponudbo zavarovanja Poklicne odgovornosti odvetnikov, izpolnite priložen obrazec in ga pošljite na naš naslov:

Wiener Städtische zavarovalnica,
podružnica v Ljubljani,
Cesta v Kleče 15,
1000 Ljubljana

 

Brošura
Informativna ponudba za zavarovanje poklicne odgovornosti odvetnikov